2016. november 24., csütörtök

Sálkapucni


Nem vagyok egy sapka kedvelő ember. Szinte minden nap kontyban hordom a kócot a fejemen, ezért kényelmetlennek tartom. Már jó ideje horgolt fejpántokat, vagyis fejpánt fülvédőket gyártmányozok, különböző mintákat próbálgatva, maradék fonalakat elhasználva, viszont amióta szinte mindenhova biciklivel járok, ha nem is végig de az út feléig biztosan, keresnem kellett valami kicsivel melegebb megoldást, így a hideg időkre. Sapka szóba se jöhetett, de a kapucni egy jó megoldásnak tűnt, csakhogy az meg úgy egymagában nem marad a fejemen, ezért megoldásként egy sálhoz kell erősíteni.

Elkezdtem keresgélni a raverly-n szabásminták, ötletek után. Sajnos olyat nem találtam, amilyet a lelki szemeim előtt láttam, de hasonlót igen, így indultam el. Közben regisztráltam is erre az oldalra, amit Anya ajánlott. :) Este megterveztem a saját szabásmintám és másnap már el is kezdtem a kapucni horgolását.

Az egész rettenetesen egyszerű. Aki szeretne ilyet készíteni magának, neki gyorsan leírom, hogy mi a dolga. :)  Horgolni kell két azonos méretű téglalapot, méreteket nem mondok, nem is tudok. Mindenki akkorára készítse amekkora a feje :D majd az elkészült két téglalap két szomszédos oldalát össze kell dolgozni. Ezzel el is készült a kapucni. Eredetileg a sál részét is horgolni akartam, de végül a kötés mellett döntöttem, haladósabbnak gondolom, meg kevésbé lesz tömött és vastag a végeredmény. Meg amúgy is gyakorlást igényel nálam a kötés művészete :P
Azt pedig a követező képpen hajtottam végre. Nem egy egyszerű sálat, hanem egy háromszög, igen nagy tompaszöggel rendelkező háromszöget kötöttem. Egy sima-egy fordított sor, de minden második sima sornál szaporítottam egyet. Mikor elértem a kívánt sálhosszam feléhez, akkor pedig minden 2. sima sornál fogyasztottam egyet.


Végezetül márcsak össze kellett dolgozni a sálat meg a kapucnit :)




Sajnos idő híján igencsak lassan lettem készen, elkezdtem egy ilyen projektnaplót azon a bizonyos raverly oldalon, amit közben nem csináltam, csak elkezdtem, de ennek hála megtudtam nézni, hogy mikor kezdtem, Október 20.-a volt amikor nekiláttam, s pár napja lettem készen vele, szóval kb 1 hónapomba telt...ami elég sok, de legalább az igazi hideg beköszöntése előtt készen lett :) (nem úgy mint szegény tavaly elkezdett kötött sálam, ami még mindig a befejezésére vár...)


A végeredmény nekem borzalmasan tetszik, kicsit manós hangulata van, de nekem ettől még jobban tetszik.
Erdőszínek, Avar, Kismanó, Fák...<3  
Erdőlány 

És jöjjön a tömérdek mennyiségű képáradat :P





Időzítővel mahináltam a képeket, Diese aranyos sárga seprű volt a segítségemre, amit egy csoda zöld locsolókannába állítottam, azért hogy jó helyre fókuszáljon a fotógép. majd gyorsan a helyére álltam, de nem mindig sikerült elég messze tennem a seprűt...:D




 Lehajtva is tökéletesen megállja a helyét :) 



















1 megjegyzés: