2017. március 12., vasárnap

Festönövényezés
Pár hete egy fantasztikus élményben volt részem, Szakács Nikinek az Ő workshopjának, no meg a növényeknek köszönhetően. Niki növényi festéssel foglalkozik, csoda munkái vannak, amiket ezen  linken meg is tudtok tekinteni, valamint tájékozódhattok afelől, hogy mikor lesz legközelebb ilyen alkotó alkalom, természetesen csak ha kedvet kaptok hozzá :) Báár remélem e bejegyzés elolvasása után, nem is lesz kérdés, hogy kedvet kaptok-e hozzá :))
Pár szót szeretnék ejteni, hogy hogyan is talált rám ez az esemény. Mielőtt feltűnt a hirdetés a közösségi oldalon, láttam egy videót, amiben egy külhoni lányka szárított növényeket rak egy kendőre, összetekeri csinál vele valamit majd egy olyan gyönyörűség lesz belőle, hogy csak úgy csorog a nyálam a gép előtt. Na ezek után kérdés sem volt, hogy meg kell tanulnom ezt a technikát, vagy legalább csak belekóstolhassak egy ilyenbe. Anya sokszor fest növénnyel gyapjú fonalat, de az más, itt selyemkendőről, mintákról, különböző elrendezésekről van szó, amiknek köszönhetően minden egyes kendő elkészítése egy-egy remekmű. (Természetesen a gyapjúfonal festés is az, hiszen ott se lehet két egyforma fonalat festeni:) ) 
Pár nappal később, miután láttam a videót, feldobta nekem az üzenőfalam ezt az eseményt. Amiről most írni fogok. Nem sokat vaciláltam, plusz Anya is nagyon ösztönzött, hogy mindenképp menjek el, mert ez nagy élmény lesz.:) 
Eljött a várva várt Nap. :)
Növények, festés, selyemkendő, alkotás...
Hogyan nyerhető ki a Tölgyfa gubacsának őrleményéből rozsdabarna szín, vagy a sáfrányos szeklicéből narancssárga. Olyan növényekről derültek ki számomra, hogy alkalmasak festésre, amikről nem is gondoltam volna.
A sok sok új ismeret mellett, pedig egy olyan nappal is gazdagodtam, ami kizökkentett kicsit a hétköznapok rohanásából. Megálltam, visszalassultam, és csak az alkotásra, a növényekre, a saját érzéseimre, gondolataimra figyeltem. Szerencsémre nem volt elegendő hely ahhoz, hogy mindenki egyszerre eltudja kezdeni a munkát, így volt időm ráhangolódni. Csak ültem és figyeltem a többiek szorgoskodását. Ez is segített abban, hogy mikor odakerültem a pácolt selyemkendőm felé, már nem kellett gondolkodnom milyen is legyen, adták magukat a színek, a növények.Követtem a megérzéseimet, Nem terveztem semmit. :)
Végül kerültek a kendőmre:
*tölgyfagubacs
*kurkuma
*árvácska
*festőpipitér
*fagyal bogyó
*mórmályva

A hőkezelés után többen úgy döntöttek, egyből megnézik, milyen lett a végeredmény. Én megvártam a másnapot, amíg teljesen megszáradt, és csak utána bontottam ki itthon a kis csigámat.

Gyönyörűséges kendőm lett, aminek nincs párja hetethét országban..:) Azóta is lelkes, büszke viselője vagyok! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése